Ако сте сред хората, които мечтаят да притежават редки предмети от историята на технологиите, скоро ще имате шанс да се сдобиете с нещо наистина интересно. Това е първият формуляр и автобиография на Стив Джобс, с които бъдещият лидер кандидатства за работа през далечната 1973 г.

Документът се предлага от аукциона RR Auction, като очакваната цена е около 50 000 долара.

Формулярът представлява въпросник за постъпване на работа, на който на ръка Джобс е написал отговорите. Тогава само на 18 години, той току0що е напуснал колежа "Рийд", където прекарва само шест месеца, следвайки английска литература.

Той уверено е написал, че има умения в работата с компютри и калкулатори, както и че специалните му качества включват "електронни технологии и дизайн". Младокът има шофьорска книжка, но не и телефон, на който да бъде открит. Като адрес Джобс е посочил кампуса на колежа и изцяло е пропуснал раздела за предишен трудов стаж.

Други интересни предмети на мартенския търг ще бъдат техническо ръководство за Mac OS X от 2001 г., както и изрезка от вестник Palo Alto Daily Post от 2008 г., която отразява току-що обявения iPhone 3G. И двата документа са подписани от Джобс като цената на ръководството е 25 000 долара, а на новинарския материал - около 15 000 долара.