В детските години ни учеха колко много предимства има в това да направим къщичка за пиленца. Желанието расте и когато децата станат възрастни, като винаги е имало един основен проблем: почти никога никой не вижда птиците, на които помага. Ето защо в платформата kickstarter се появи проектът Bird Buddy: A Smart Bird Feeder.

В самата си същност той е “умна” хранилка за птици с много готин дизайн. Корпусът й е прозрачен и се вижда дали има достатъчно храна. Но всъщност най-важното предимство е, че заснема птиците, които идват да си хапнат от лакомствата, като едновременно с това ви изпраща известие на телефона или друго смарт устройство. Съответно, ако сте в близост, ще имате възможност да видите вашия крилат приятел на живо. Освен снимките с високо качество системата разпознава птиците по техния външен вид и по чуруликането им, като ви изпраща пълен набор от информация и съвети за тяхното хранене.  


Към самата хранилка, могат да се закупят отделно и куп аксесоари, като например соларен панел, различни стойки за монтаж, както и допълнителни опции за храненето на пернатите.  
Разбира се, проектът все още приема предварителни поръчки, така че няма как да го получите за Коледа, но пък създателите му са решили този проблем, като предлагат на клиентите си да разпечатат хартиен макет на къщичката и да го закачат на елхата, за да подскажат на близките си с какво ще ги зарадват скоро.  


Всъщност това е идеална възможност за всички, които са чакали последния момент да изберат подарък - цените започват от 125 щатски долара и се удвояват в зависимост модела и поръчаните бройки.  

Снимки: Satisfying Tech

Виж още: Новият брой на HICOMM ще ви убеди, че nextgen технологиите вече са тук