Kickstarter вече загатна за уволнения, тъй като пандемията COVID-19 опустошава бизнеса за набиране на средства и сега изглежда, че тези съкращения на работна ръка може да са особено тежки. В съобщение до Gizmodo компанията потвърди, че планира да съкрати голяма част от работната си сила, след като OPEIU (съюзът, представляващ служители на Kickstarter) заяви, че е ратифицирал споразумение за съкращаване на 1 май. Съюзът заяви, че уволненията могат да засегнат до 45 процента от работната сила, базирана на известие, изпратено до Engadget.

Условията могат да гарантират относително лек преход за тези, които напускат. Споразумението предвижда шест месеца обезщетение (за тези, които печелят 110 001 долара или по-малко) или четири (за тези над 110 001 долара) месеца на здравно осигуряване. Те ще бъдат свободни да работят за конкуренти в момента, в който приемат обезщетението, и ще имат „права за завръщане“, за да се върнат в Kickstarter, ако работа, подобна на тяхната, се открие в рамките на следващата година в компанията.

Както при други съкращения в технологичната индустрия по време на пандемията, всичко се свежда до въпрос на основно оцеляване. Не е ясно кога ще бъде безопасно възобновяването на проектите за набиране на средства, които зависят от взаимодействието човек-човек. Съответно съкращения като това могат да помогнат на Kickstarter да издържи този период на несигурност.

Виж още: Ще оцелеят ли Uber и Lyft в пост-COVID-19 свят?

Тагове: