Новият Yahoo Mail е визуално много по-чист и по-минималистичен, с по-голямото разстояние между елементи от потребителския интерфейс. Yahoo Mail предлага и различни цветови схеми, като някои се променят според времето от деня. Поддръжат се и емотикони.

Търсачката също е подобрена. Вече можете да търсите с комбинация от име, ключова дума и дата. Достъпът до създаване и преглеждане на по-рано изпратени и получени файлове също е обновен. Вече има категории за снимки и документи, които показват всички прикачени файлове, които някога сте изпращали на едно място, с богати визуализации.

Обърнато е внимание и на хората с увреждания. Новият Yahoo Mail идва с поддръжка на NVDA (NonVisual Desktop Access) и VoiceOver екранни четци. Yahoo Mail стартира по-бързо, генерира по-малко трафик и използва по-малко памет от браузъра.

Една друга голяма промяна е спирането на Ad Free Mail, който се заменя с нов план, наречен Yahoo Mail Pro. Подобно на своя предшественик, Yahoo Mail Pro няма да показва реклами. Докато Ad Free Mail струваше 49.99 долара на година, Yahoo Mail Pro вече струва само 34.99 долара на година, или 3.49 на месец. Мобилният вариант е един и струва 9.99 за една година, или 0.99 долара на месец.

Има безброй други малки промени (като GIF библиотека) и можете да ги прегледате по-задълбочено в сайта на Yahoo. Новият Yahoo Mail е достъпен за всички от днес и ако решите, че той не е за вас, винаги имате възможност да се върнете към стария облик от настройките.

 

Тагове: