Verizon Communications Inc официално приключи сделката за придобиването на Yahoo за 4.48 млрд. щатски долара. Изпълнителният директор на Yahoo Мариса Майер пък подаде оставка, съобщиха от гиганта, цитирани от Reuters. 

Най-големият мобилен оператор в САЩ ще комбинира Yahoo с AOL, която купи преди две години, за да формира обща компания под названието Oath, водена от шефа на AOL Тим Армстронг. Oath е собственик на повече от 50 бранда, включително HuffPost, TechCrunch и Tumblr. 

"Предвид промените в ролята ми обявявам напускането ми на компанията", коментира Майер в имейл към всичките си служители. По-късно съобщението беше качено и на профила ѝ в Tumblr. "Въпреки това искам всички да знаете, че съм изпълнена с носталгия, благодарност и оптимизъм."

В отделна бележка Армстронг коментира със служителите, че комбинираните услуги на новата компания достигат над милиард души всеки месец, пише "Капитал".

"Постигането на целите ни изисква да променим компанията. Възможността е пред нас. Не става дума за чужди мнения, не става дума за конкуренция, става дума за това да се фокусираме върху това да предоставим най-добрите услуги на всичките ни мобилни клиенти", добави той. 

Сделката за придобиването бе обявена преди година, но тя се забави заради скандали, свързани с разкриването на изтекла информация от имейл сървърите на Yahoo.  

Изображение: Fortune; Източници: Капитал, Reuters