НТС ще обяви цената на своя шлем за виртуална реалност HTC Vive по време на започващия в Барселона Mobile World Congress, твърди японският сайт S-Max.

Самото събитие стартира официално на 22 февруари и ще продължи до 25 февруари, а според сайта предварителните поръчки на VR джаджата ще започнат съвсем скоро след това - от 29 февруари през онлайн магазина на НТС.

Медията припомня, че тайванският производител вече е признал, че високата цена на шлема може да се окаже проблем и в резултат НТС ще се опита да я коригира, за да не бъде прекалено голяма разликата спрямо конкурентните VR модели. Освен това от информацията става ясно още, че Япония ще бъде една от страните, където HTC Vive ще дебютира най-напред.

През януари се появиха спекулации, че цената на шлема може да е много над 1000 долара заради по-специфичните му функции и заради безжичните контролери, които позволяват ниво на потапяне във виртуалната реалност, което други VR шлемове не предлагат. Според тайванския сайт Focus Taiwan именно цената може да се окаже най-голямата бариера пред първоначалното разпространение на HTC Vive, като медията прогнозира, че до края на 2016 г. от джаджата ще бъдат продадени най-много един милион бройки.

Виж още: MWC 2016: LG G5 ще бъде представен заедно с два допълнителни модула и умни аксесоари