След дълъг списък от слухове, днес ще научим истината за най-новите устройства на LG, Huawei и Samsung. Световният мобилен конгрес започна, а интересните новини вече са факт. LG представи новия си флагман, който изглежда много по-приятно, отколкото показваха изтеклите снимки. Не, всички те се оказаха истински, но да видиш смартфона напълно сглобен в хубаво качество и без надписи върху него – чувството е съвсем различно.

Събитието започна с идея за забавление и именно това е духът на LG G5 – смартфон, който да направи ежедневието по-приятно и весело. За това му помагат и някои симпатични приятели, сред които очила за виртуална реалност, 360-градусова камера и малък робот. Добрата новина е, че от LG осигуряват и необходимия софтуер, с който всички тези даджи да се свързват към телефона в три лесни стъпки.

 

 

 

Най-отличаваща черта на LG G5 е възможността за добавяне на модули. От LG представиха два – CAM Plus, който прави смартфона по-удобен за снимане, но и Hi-Fi Plus за потребителите, които търсят по-качествения звук. Добавянето им към апарата става много лесно и възможно благодарение на модула на батерията. Въпреки че тялото на G5 е изцяло метално, батерията се изважда от долния край. Друга добра новина е наличието на слот за microSD карта памет.

CAM Plus модулът е в удобна форма, за да имате по-добър захват на устройството – сякаш е камера. Той добавя физически бутони за снимане (един за снимки и един за видео) и приближаване. От LG са успели да използват издутината, за да добавят и допълнителна батерия.

LG G5 разполага с широкоъгълна основна камера (135 градуса) и Always On Display. Последното е удобно, тъй като можете да видите всички уведомения и часа, но без да включвате целия дисплей. Функцията изразходва едва 0.8% от батерията на час, а може и автоматично да регулира яркостта си, за да е по-енергоспестяваща. Смартфонът идва и с USB Type-C порт.

 

 


Най-голям интерес предизвикаха „приятелите“ на G5, както ги наричат от LG. Първо видяхме 360-градусова камера, за да уловите още по-впечатляващи снимки. Интересни са и очилата за виртуална реалност, които са по-леки от конкурентни модели, а и приличат много повече на... очила. Последно видяхме и LG Rollbot – малко и симпатично роботче, което може да предава картина в реално време, може да обикаля дома ви, докато ви няма, за да знаете винаги какво се случва.

Това беше от събитието на LG, но интересното тепърва предстои. Сега оставям лаптопа, за да се насоча към тестовата зона. Първите ми впечатления са по-скоро за вълнуващ продукт, насочен към по-нишова аудитория. „Приятелите“ са интересни, но не са ежедневни продукти. В момента нямаме информация дали ще са налични на българския пазар. Очаквайте по-късно и реални впечатления от устройствата. Новините от Световния конгрес продължават на специалната ни страница в партньорство с Теленор.

Тагове: