Електронните цигари ще са по-популярни от тютюневите до 2047, но дали не крият повече изненади? Те добиват все по-голяма популярност, тъй като много от пушачите са готови на всичко, за да се откажат от този неприятен навик.

 

Жена, която използва електронни цигари, е щастлива, че е жива... по нейни думи. Elizabeth Wilkowski, която живее в Атланта, САЩ, твърди, че електронната й цигара е избухнала. „Не чух припукване, нито просто бум. Беше звук като от голяма експлозия! Звучеше като бомба, стените се разтърсиха!“ След първоначалния шок, жената взела мокра кърпа и измъкнала електронната цигара от USB порта.

 

Потърпевшата добавя, че от цигарата са излизали двуметрови пламъци. Как се стигнало до това? Жената само включила цигарата в USB порта на компютъра, за да я зареди. Цигарата била Seego eHit, произведена в Китай.

 

Една от възможните причини е използването на грешно зарядно устройство. Възможно е и цигарата да е оставена твърде дълго да се зарежда и да е прегряла. Преди този инцидент е известен само още един подобен случай. Това е станало още в зората на тези устройства, когато 57-годишен мъж останал без зъби и част от езика си, тъй като електронна цигара избухнала в лицето му.

 

Само в САЩ са продадени над половин милиард електронни цигари за последните 6 години. За този период са известни само тези два инцидента. Бизнесът с електронни цигари е относително нерегламентиран и поради тази причина има много марки, а много от тях са с неуточнен произход.