Германия предвижда да въведе ограничение на скоростта по аутобаните от 130 км/ч, което да влезе в сила през 2023 г. Дните на неограниченото ускоряване по немските магистрали може скоро приключат, ако правителството приеме серия от предложения за опазване на климата, представени от специален комитет за бъдещето на транспорта.

Намаляването на скоростта по местните магистрали е част от новите екологични мерки, предприети от властите в Германия. За тяхното изпълнение е създадена специална комисия.

Освен намаляване на максималната скорост на магистралите комисията предлага още увеличение на акцизите на горивата, премахването на данъчните стимули за дизеловите автомобили и квотите за продажби на електрически и хибридни автомобили.

Засега Германия е единствената държава в Европа, в която няма максимални ограничения за скоростта по някои магистрали. Затова тези пътища са станали легендарни, привличайки любителите на бързи и мощни автомобили. Европейският съюз има агресивни цели за емисиите, а в Германия пък имат проблеми с тяхното посрещане. Ограниченията на най-бързите участъци на мрежата може да не са много вълнуващи, но те биха били полезни, ако поставят Германия на прав път и помогнат на планетата.

„Теория на струните“: дали Вселената има цели 10 измерения?

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards