Hyperloop One работи по транспортна технология, която може да позволи на влаковете да развиват скорост до 1200 км/ч. До момента компанията вече е събрала финансиране от 160 милиона долара с идеята да построи транспортна система, която изглежда сякаш идва от дръзките научнофантастични планове.

Сега Hyperloop One обяви, че вече е набелязала 35 града по цял свят, които са идентифицирани като най-добрите локации за бъдещите свръхзвукови трасета. С това се слага край на процеса по предварително набиране на кандидати, който продължи пет месеца. За този период компанията е получила над 2600 предложения, от които отсява въпросните 35 градa, измежду които ще бъдат избрани едва няколко финалисти.

Засега компанията отказва да разкрие кои са градовете, но знаем, че един от тях е Дубай, който проявява особено желание да участва в проекта. Официално имената на избраните градове ще бъдат оповестени през май, а първото напълно функционално трасе на Hyperloop One ще започне да се строи в началото на 2017 г.

Виж още: Най-големият хедж фонд в света ще замени мениджърите си с изкуствен интелект

Тагове: