Високоскоростните подземни тунели не са единственото нещо, което Илон Мъск иска да строи. Той е хвърлил око и на канализационна система под земята.

По време на Southwest tech конференция той заяви, че иска Boring Company да прави всичко от "тунели за воден транспорт" до "отходни и канализационни канали", както и подземни електрически инсталации.

"Няма да си сбърчим носовете, когато стане въпрос за канализация. С удоволствие ще се заемем", категоричен е колоритният бизнесмен.

На срещата в Лос Анджелис Мъск говори пред стотици кметове и градски съветници от целите Съединени щати - всичките потенциални клиенти и партньори на новите начинания на Boring Company.

"Искаме да революционизираме начина, по който се използват тунелите. Мисля, че можем напълно да трансформираме транспортната мрежа на Америка, стига градовете да ни подкрепят", каза още Мъск.

Пълната инсталация на тунелите на Boring Company под Лос Анджелис може да отнеме до четири години. Платформите могат да пренасят хора и дори превозни средства със скорост до 250 км/ч под мегаполиса.