Корабът на SpaceX и неговият екипаж току-що преминаха поредица от сериозни тренировки, чиято задача е да отиграят безопасна операция по спасяването на космонавти при завръщането им на Земята. Когато SpaceX започне да изпраща и да връща космонавти на Международната космическа станция от 2019 г., компанията ще ползва своя океански кораб Go Searcher, за да прибира екипажа на капсулата Dragon, която трябва да падне в Атлантическия океан.

Корабът е оборудван с площадка за кацане и медицински център, в случай че космонавтите се нуждаят от спешна помощ.

Go Searcher е част от флотата на компанията, в която влизат и вече известните автономни миниплатформи, на които кацат ракетите Falcon 9 при завръщането им над океана. Досега Go Searcher просто придружаваше дроновете при операциите, но от лятото получи поредица ъпгрейди, сред които и нов радар, за да може да се използва при връщането на капсулата Dragon.

Планът е тя да падне край бреговете на Флорида, след което Go Searcher да извади капсулата от водата с крана си и да я придвижи до палубата. Там космонавтите ще бъдат преглеждани на място от лекари на SpaceX и NASA.