Обичате музиката и имате излишни $8000? Sony има нещо точно като за вас - аудиофилския плеър DMP-Z1. Създаден за най-претенциозните слушатели, плеърът поддържа всички популярни формати за висококачествено аудио, включително DSD на 11.2 MHz и PCM до 384 kHz/32-bit. За декодирането се грижат два самостоятелни дигитално-аналогови преобразувателя AK4496EQ, а вграденият усилвател за слушалки предлага 1500 mW мощност при съпротивление 16 ома.

Както при много аудиофилска техника, най-интересното в устройството обаче е маниакалната му изработка. Освен скъпоструващите компоненти DMP-Z1 е почти изцяло златен отвътре - като започнем от интегралните схеми и спойките, преминем през изходите за слушалки и стигнем чак до грамадния потенциометър за регулиране силата на звука. Това не е направено с цел оскъпяване на плеъра, а заради безспорните качества на златото като проводник.

За синхронизацията на дигиталния поток са включени два кристални осцилатора, а окабеляването е екранирано навсякъде, където е възможно. Черешките на тортата са вградената симулация на звук от грамофон и алгоритъмът за подобряване на качеството на звука при формати с висока степен на компресия, който анализира музиката чрез ИИ и разпознава музикални инструменти и жанрове. Така той се напасва максимално добре спрямо това, което слушате.

Вградената памет е 256 GB, разширяема с две microSD карти, така че капацитетът да не отеснява прекалено много за колекцията ви от огромните по размер файлове с hi-res аудио. Животът на батерията е 10 часа, като DMP-Z1 може да се ползва и за USB DAC към вашия компютър или да стриймвате през Bluetooth.

Като цяло плеърът е истински красавец и със сигурност предлага върховно музикално изживяване с подходящите слушалки. Но все пак 8000 долара са си 8000 долара - устройството определено е само за ценители.

Тагове: