Sony е поредният смартфон играч, който се включва в надпреварата чий е най-гъвкав. Ок, чий дисплей.

Новата Xperia ще бъде не само с гъвкав дисплей, подобно на очакваното предложение на Samsung, но и въпросният екран ще бъде прозрачен.

За любопитния патент на Sony научаваме от letsgodigital, които предлагат и рендъри на гъвкавата Xperia.

Истината е, че сама по себе си идеята за гъвкав дисплей е доста блазнеща, но ако въпросният е и прозрачен, то вече говорим за научна фантастика.

Така де, до момента прозрачни телефони участват предимно във футуристични ленти, без да сме получавали конкретен продукт, който да се доближава и на йота до демонстрираното от талантливите холивудски художници.

Основното предизвикателство пред производителите на смартфони към днешна дата е как да складират отделните компоненти, без да блокират видимостта на прозрачния дисплей.

Апропо, прозрачен дисплей би следвало да бъде адски як начин за добавяне на функционалност към добавената реалност, превръщайки екрана в алтернативен прозорец към друго измерение. Патентът включва и функционалност, която премахва прозрачността на дисплея.

Естествено, наличието на прозрачен дисплей ще върне огромните рамки, които впрочем не са чужди на Xperia серията. Тоест говорим за по-голяма рамка срещу прозрачен огъваем дисплей.

Между другото, мобилният бизнес на Sony в последните няколко години е всичко останало, но не и успешен от финансова гледна точка. От друга страна японският гигант винаги е бил иноватор, що се отнася до предлагането на нови екстри към модерните потребителски смартфони – първият прахо- и водоустойчив смартфон (Xperia Z), първият 4К дисплей (Xperia Z5 Premium), първият 4К/HDR дисплей и Super Slow motion видео в Xperia XZ Premium и т.н.

Слуховете за момента са, че Sony може да покаже прототип на огъваемия прозрачен смартфон по време на предстоящия Mobile World Congress.

Разопаковахме PlayStation Classic – комплектът включва приятна изненада (ВИДЕО)