От доклад на южнокорейската новинарска агенция Yonhap News научаваме предполагаемото име, пусковата дата и цената на гъвкавия телефон на Samsung. Въпросният беше представен за първи път по време на конференцията на разработчиците на Samsung.

Името на иновативния смартфон би следвало да бъде Galaxy F (foldable?), а премиерата му трябва да се състои през март 2019 година. Тоест малко след тази на следващия флагман на SamsungGalaxy S.

За разлика от по-масовия S обаче Galaxy F по всяка вероятност ще бъде нишов продукт, чиято цена може да достигне 1770 долара.

Yonhap обаче посочват, че корейският гигант все още не се е спрял на финална цена.

Припомняме, че ръководителят на мобилното звено на компанията Ди Джей Кох заяви след анонса на Galaxy F, че в рамките на 2019 година Samsung смята пусне в продажба 1 милион гъвкави смартфона.

Позовавайки се на свои източници, Yonhap News допълват, че Galaxy S10 ще направи премиерата си в края на февруари и ще поддържа 5G технологията. Най-вероятно по време на Mobile World Congress в Барселона. Любопитен за отбелязване факт е, че според същите източници Galaxy F няма да предлага поддръжка на 5G.

Повече за гъвкавия смартфон на Samsung тук.

Тагове: