По-рано този месец Google въведе страница "Експериментални актуализации", за да уведомява потребителите за промени в Bard. Днес страницата за актуализации получи второто по рода си известие, разкриващо нови възможности за чатбота с изкуствен интелект.

На страницата за актуализации Google обяви, че е предоставил на Bard възможността да генерира код. Потребителите вече могат да използват Bard и за отстраняване на грешки в съществуващия код и да помагат за обясняването на редове от кода. Нещо обаче, което обикновените потребители вероятно ще намерят за по-полезно, е възможността за създаване на функции в Google Sheets.

Според технологичния гигант Bard може да помогне с над 20 езика за програмиране, включително C++, Go, Java, JavaScript, Python и TypeScript. Освен това, когато се генерира код в Python, можете да експортирате и тествате кода директно в Google Colab.

В публикация в блога, която също е посветена на промяната, груповият продуктов мениджър на Google Research Пейдж Бейли добави това предупреждение.

"Bard все още е ранен експеримент и понякога може да предоставя неточна, подвеждаща или невярна информация, докато я представя уверено. Когато става въпрос за кодиране, Bard може да ви предостави работещ код, който не дава очаквания резултат, или да ви предостави код, който не е оптимален или е непълен. Винаги проверявайте отговорите на Бард и внимателно тествайте и преглеждайте кода за грешки, бъгове и уязвимости, преди да разчитате на него. Въпреки тези предизвикателства вярваме, че новите възможности на Bard могат да ви помогнат, като ви предложат нови начини за писане на код, създаване на тестови случаи или актуализиране на API. Ако Bard цитира подробно съществуващ проект с отворен код, той ще посочи източника."

Днешната актуализация разкрива също, че компанията е добавила по-голямо разнообразие на проектите в Bard.

"Когато преглеждате други чернови, сега ще виждате по-широк набор от опции, които са по-различни една от друга", продължава постът. Целта на тази промяна е да се разширят "творческите търсения" на потребителите.

Добавянето от Google на кодиране и създаване на функции на Sheets в Bard е приятно нововъведение, но изглежда, че този изкуствен интелект все още малко наваксва, като се има предвид, че ChatGPT има тази възможност от известно време.

Снимка: Unsplash

Виж още: Интерактивните методи на образование - необходима стъпка от ново поколение