Резерват в Кения и социалното приложение за намиране на партньори Tinder обединиха усилията си за една неочаквана цел: откриването на партньорка за "Най-личния ерген на света".

Зад това определение се крие носорога Судан, който е единственият оцелял мъжки екземпляр от вида на северните бели носорози на планетата. С кампанията, разположеният на повече от 364 кв.км. резерват Ol Pejeta се надява да събере девет милиона долара и да привлече вниманието на обществеността към застрашения вид, пише The Next Web.

Судан живее в денонощно охранявана зона там заедно с две женски - 17-годишната Сату или 27-годишната Найдин. Профилът му ще бъде видян от потребители на Tinder в 190 държави, които говорят над 40 езика. Междувременно, учените ще използват сперматозоидите на Судан, за да оплодят яйцеклетки на някоя от последните две женски от вида му.

Най-голямата заплаха за северните бели носорози остават бракониерите, които ги преследват заради роговете им. На черната борса те стигат цени от 50 000 долара.

Тагове: