А1. Най-вероятно това ще е новото име на Мтел. Причината е желанието на телекомуникационния доставчик Telekom Austria Group, част от който е и Mtel, да наложи и затвърди бранда А1. Той е изключително успешен и разпознаваем в Австрия, като от TAG искат да го наложат сред всички оператори в своята група. В това число, разбира се, влиза и българският телеком. „По този начин TAG иска да осигури на своите над 24 млн. потребители (в седем страни) общ и ясен бранд, който да има отлични позиции за очакваното консолидиране на европейския телекомуникационен пазар“, коментира Барбара Грохс, говорител на TAG.

Решението за налагането на A1 е базирано на сериозен и продължителен анализ на пазара. „Нашите клиенти приемат А1 като символ на отговорност, надеждност и напредничаво мислене. А1 доставя пълно потребителско изживяване чрез връзката между хора, места и вещи с решения, които обогатяват процеса на работа, живота и свободното време в Дигиталната епоха, в която се намираме. Брандинг системата е достатъчно гъвкава, за да може да се наложи навсякъде“, допълва Алехандро Платер, изпълнителен директор на TAG.

Мтел е един от водещите телекоми у нас, като предоставя своите услуги на над 4.1 млн. клиенти. Все още няма официално потвърждение, но съобщението от Telekom Austria Group звучи недвусмислено. Очакваме скоро повече информация и подробности.