Специализираният софтуер за редактиране на снимки Lightroom на Adobe е основен инструмент, с който работят фотографите. Днес той претърпя пълна метаморфоза! Най-новата версия на Lightroom CC поставя акцент върху лекотата на използване и връзката с “облака.” Adobe обещава значително подобрена производителност с по-бърз преглед на снимките и повече място за съхранение в облака.

Продуктовият ръководител на Adobe Том Хогърти заяви, че основната идеята, е да се позволи на Lightroom да се адаптира към новата реалност на фотографията, в която потребителите са склонни да прехвърлят много свои снимки на и от телефоните си. "Днес всеки има висококачествена камера в джоба си”, казва той, отбелязвайки, че това, което потребителите искат днес, е мощен инструмент, който да им позволява да общуват, но не изисква от тях да прекарват много време, за да свикнат с него.

С началния си обем от 1 TB (с опция за увеличаване до 10 TB) място за съхранение в облака Lightroom CC гарантира, че ще имате достъп до цялата си библиотека със снимки с пълна разделителна способност, когато пожелаете, където и да сте и от всяко устройство.

Lightroom CC може да организира снимките ви чрез ключови думи. Те ще се прилагат автоматично, без бъркотията на маркирането с етикети. Това става благодарение на Adobe Sensei, който използва силата на машинното обучение, за да прилага автоматично ключови думи с възможност за търсене.

В новия Lightroom CC можете да се движите между различните изгледи (решетка, квадратна мрежа и детайли). Всеки път когато изберете един от инструментите за редактиране вдясно, автоматично ще се показва детайлен изглед на изображението на цял екран.

Все още ще можете да организирате снимките си в албуми, които лесно да споделяте. Ще можете да променяте местоположението за запазване на снимки по подразбиране, но акцентът тук е върху избора каква част от локалния си диск искате да посветите на Lightroom CC.

Настоящите потребители на Adobe CC Photography, които плащат 9.99 щатски долара на месец за пакет с Lightroom, Photoshop, Spark и Portfolio, ще получат 20 GB допълнително място за съхранение на снимки в облака. Срещу допълнителни 9.99 долара на месец те могат да получат 1 TB място.

Adobe признава, че много от потребителите искат достъп само до Lightroom. За тях компанията пуска нов план, наречен просто Lightroom CC, за 9.99 долара на месец с 1 TB място за съхранение и достъп до Portfolio и Spark.

И накрая Lightroom 6 ще бъде последната самостоятелна версия на Lightroom, която ще можете да закупите извън абонамента за Creative Cloud. Той ще бъде на разположение съвсем скоро. Няма да има Lightroom 7, а Lightroom 6, няма да получава актуализации или корекции на грешки след края на 2017 година.

Тагове: