Докато навлизаме в последния месец на годината, е време да започнем да раздаваме суперлативи на джаджите, продуктите, приложенията и развлеченията, които харесахме през 2022 г. Само месец след откриването на гласуването в категориите „Избор на потребителите“ Google предложи своя прочит на годината. Ако сте се чудили какво влиза в селекцията на най-добрите игри и приложения в Play Store тази година, време е да научите кои са те:

Както миналата година, Google раздели собствените си награди и категориите „Избор на потребителите“ в свои собствени секции, като се увери, че отбелязва всяко приложение или игра поотделно. Нека започнем с това, което спечели като цяло, тъй като избирателите нямат думата в тези пространства. При приложенията Dream by WOMBO взе най-голямата награда и с добра причина. 2022 беше годината на произведенията на изкуствения интелект и броят на изтеглянията на Dream го доказва. Приложението успя да натрупа повече от 10 милиона изтегляния след стартирането си по-рано през 2022 г.

Що се отнася до игрите, Apex Legends Mobile е вашият победител тази година. Тази адаптация на все по-популярната Battle Royale игра на EA успя да пренесе изживяването на смартфони, без да губи това, което я прави толкова специална. Въпреки някои ранни грешки заглавието процъфтява в Android системата, въпреки че потребителските отзиви показват, че все още има какво да се компенсира по отношение на стабилността. С малко късмет през 2023 г. ще видим много актуализации за стабилност за Apex.

Но наистина „Изборът на потребителите“ е това, което има значение тук. Не е изненадващо, че BeReal зае първото място в приложенията. Въпреки че е на Android от близо три години, то успя да излезе от неизвестността и да попадне в очите на обществеността едва през 2022 г. В някои отношения това бавно стартиране помогна на приложението; за разлика от други вирусни сензации като Clubhouse (спомняте ли си Clubhouse?) BeReal имаше приложение за Android, готово за работа в секундата, в която избухна. Остава да видим дали този успех ще продължи до 2023 г., но като се има предвид, че спечели тази анкета, потребителите очевидно са доволни от приложението.

И накрая, наградата „Избор на потребителите“ за игри отиде при… Apex Legends Mobile. Оказва се, че това наистина е годината на Apex, така че ако искате да се включите в онлайн шутъра, празниците са идеалното извинение.

Google също така раздаде награди за различни подкатегории за приложения и игри, всички от които можете да проверите на съответните страници на Play Store.

Снимка: Unsplash

Виж още: Това са най-добрите приложения в App Store за 2022 г.