Рали шампионът на България Димитър Илиев носител на Европейската купа EEU и шампион на Балканския полуостров, и Goodyear България, лидер в технологиите по безопасност на автомобилните гуми отвориха първата по рода си майсторска академия за безопасно шофиране.

"Малко хора си дават сметка, че всъщност управлението на техния автомобил е най-опасното нещо, което правят в живота си. Новините за тежки пътни инциденти, с пострадали или загинали хора са ежедневие. Това бе и основната идея за създаването на нашата академия. Да споделим с вас опита, който сме натрупали в състезанията. Да ви вдъхнем повече увереност зад волана и да ви помогнем да станете по-добри, по-спокойни и по-сигурни шофьори. Гумите са контактът ни с пътя и трябва да осигуряват стабилност и контрол затова избрахме Goodyear за партньор и доставчик на обувки за автомобилите ни. Компанията е лидер в технологиите по безопасност и отговаря на високите ни изисквания за качество", коментира рали шампионът на България.

Академията в София има разработени три вида тренировъчни програми за физически лица и за фирми. Има възможност и за индивидуално договаряне на съдържанието на курса според нуждите на обучаващите се. В началото на всеки курс се прави анализ на шофьорските ви умения, индивидуална преценка за нивото на подготовка и обалстите за подобрение.

Курсовете включват теоретична и практическа част. Използват се полигони на Safety Driving Academy. Преминалите курса получават специално майсторско свидетелство за безопасно шофиране и превъзмогване на критични ситуации. Автомобилите са Hyundai, гумите - Goodyear, a горивата Shell, като за фирмени и специализирани обучения се осигуряват офроуд машини и технически екипи за поддръжка.
Някои от основните задачи, които си поставят курсовете:

- Да подобрите времето си на реакция с около 50%;
- Да намалите спирачния път при хлъзгави настилки с около 20%;
- Да
усъвършенствате усета си на водач при управление на различните типове
автомобили (предно, задно и 4х4 задвижване) и да се научите как да
използвате предимствата им;
- Да опознаете системите за сигурност и да се възползвате от тяхното действие ефективно и безопасно;
- Да развиете уменията си за ускорение в изпълнение на бързи и сигурни маневри.

Тагове: