Acronis, глобалният лидер в кибер защитата, днес анонсира официалното отваряне на новия си офис в иновативната и модерна бизнес сграда NV Tower. То е знак за нов етап от бързото развитие на компанията въпреки всички трудности, свързани с пандемията. Непрекъснато нарастващият брой служители в българското дружество е основна причина за тази промяна. Новият офис ще даде възможност за изграждане на оперативен център за киберзащита в София, както и за подобряване на инфраструктурата, използвана от всички екипи по развойна дейност. Също така ще осигури значително по-добри условия на труд за всички служители на компанията с по-голям фокус върху тяхното здраве и безопасност.

“Акронис е една от компаниите, която сме сертифицирали в последните години и изцяло изпълняват една моя дефиниция за лидерството, което е равно на инвестиции плюс иновации. Изключително щастлив съм, че имаме такова присъствие на сцената на високотехнологичните компании като Акронис”, каза Стамен Янев, изпълнителен директор, Българска агенция за инвестиции.

 

Как започна всичко?

През юли 2018 Acronis разшири развойната си дейност в Европа със стратегическото придобиване на българската софтуерна компания “Т-Софт”. То беше резултат от успешното партньорство между двете компании, стартирало още през далечната 2012. През 2018 основният екип на Акронис България е само 20 души. През годините започва да расте бързо и днес офисът в България е най-големият развоен център на компанията с около 500 служители в R&D, продажби, маркетинг, поддръжка, дизайн и други. Значителна част от продуктите на Acronis се разработват тук, предoставяйки цялостна защита срещу всякакъв тип заплахи.

 “Продължаваме да растем и да търсим най-добрите таланти. Acronis се ангажира да разрасне екипа си до повече от 1000 души през следващите две години. Компанията предлага разнообразни кариерни възможности в областта на разработката на софтуер, продажби, техническа поддръжка, управление на центрове за данни, маркетинг и други”, каза Пламен Тошев, управляващ директор, Акронис България.

Пълен списък с актуалните отворени позиции можете да намерите тук.

 

Постижения и принос към локалната ИТ среда

В началото на септември тази година Акронис България беше призната за най-динамичната ИТ компания в България за периода 2018-2020 с ръст от 241.7% от водещата бизнес медия Капитал. През 2019 компанията получи сертификат за инвестиция клас “А” от Министерство на икономиката за инвестиция в размер на 1.2 милиона лева и също така беше наградена от Българска агенция за инвестиции в категорията “Инвестиция в иновативен бизнес”.

Acronis привлича висококвалифицирани ИТ специалисти от различни страни и ги релокира, за да подобри нивото на ИТ сектора в България. През януари 2019 компанията организира Cyber Protection Developers Conference с домакин Софийски университет “Св. св. Климент Охридски” с лектори от цял ​​свят и присъствие на международни медии. Конференцията събра на едно място повече от 450 ИТ специалисти и студенти и се проведе с любезната подкрепа на Министерството на образованието и Столичната община.

Екипът на Acronis в България се опитва да допринася за местната среда, като обучава индивидуални потребители, държавни институции и малък и среден бизнес за съществуващите киберзаплахи и как да защитят данните си от тях. През последните две години, особено с началото на пандемията от COVID-19 и отдалечената работа, броят на кибератаките значително се е увеличил. През първата половина на 2021 четири от пет организации са претърпели изтичане на данни, породено от уязвимости в тяхната екосистема и взаимодействието й с трети страни.

“Забележителна е огромната трансформация, която София бележи като град на иновациите. В ера на множество киберпредизвикателства засилването на присъствието на световен лидер като Акронис е ключово и показателно за развитието на местната среда. Община София с направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ усилено работи по изграждането на все по-добри условия за инвестиции в града в областта на дигиталните услуги и продукти. Екипът ми и аз сме особено мотивирани, когато усилията ни могат да носят добавена стойност за прогресиращи компании като Акронис, допринасят за развитието на стратегическите им цели и повишават оценката и позицията на София като топ дестинация за развитие на иновации и технологии на световната карта, ползи от което има цялата общественост”, каза Генчо Керезов, заместник-кмет по дигитализация, Столична община.

За да обслужва по-добре своите клиенти, партньори и доставчици на услуги, Acronis пусна нов център за данни в София в партньорство с A1, водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. С глобалната си мрежа от центрове за данни Acronis отговоря на огромен обем данни, предоставяйки най-добрите решения за киберзащита на доставчиците на услуги и техните клиенти.

 

За Acronis


Acronis обединява защита на данните и киберсигурност, осигурявайки интегрирана, автоматизирана киберзащита, която решава предизвикателствата за безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS) на съвременния цифров свят. С гъвкави модели за внедряване, които отговарят на изискванията на доставчиците на услуги и ИТ специалистите, Acronis осигурява превъзходна киберзащита за данни, приложения и системи с иновативни решения от ново поколение за антивирус, бекъп, възстановяване след срив и защита на крайните точки. С наградения антималуер на базата на изкуствен интелект и технологиите за удостоверяване на данни, базирани на блокчейн, Acronis защитава всяка среда - от облачна през хибридна до локална - на ниска и предвидима цена.

Основана в Сингапур през 2003 г. и учредена в Швейцария през 2008 г., към настоящия момент Acronis има повече от 1700 служители на 34 локации в 19 държави. На решенията на Acronis се доверяват повече от 5.5 милиона домашни потребители и 500 000 компании и професионални спортни отбори. Продуктите на Acronis се предлагат от 50 000 партньори и доставчици на услуги в над 150 държави на повече от 25 езика.

През септември 2019 Acronis се превърна в компания еднорог с инвестиция в размер на 147 милиона долара от Goldman Sachs. През май тази година Acronis получи над 250 милиона долара финансиране от CVC Capital Partners VII и други инвеститори. Инвестицията оценява компанията на повече от 2.5 милиарда долара. Acronis използва средствата за по-нататъшно ускоряване на растежа, разширявайки уникалното си портфолио от интегрирани продукти за киберзащита.

Снимки: Acronis