Когато приложения като Facebook, Instagram и WhatsApp са свързани помежду си, е почти невъзможно да се прогнозира кое от тях ще тръгне надолу. Ето защо на маркетолозите им е дошла великата идея приложенията да се подкрепят помежду си. Тези дни много потребители споделят, че в Instagram са получили съобщение, което им напомня да не забравят за съществуването на Facebook. 

 
WhatsApp пък се появява като опция за защита на Instagram акаунтите: от следващата седмица в някои държави на потребителите ще им бъде позволено да заменят стандартната SMS верификация с такава през профилите си в WhatsApp. През последните няколко седмици защитата на профилите е на преден план в социалните мрежи поради факта, че случаите на злонамерени атаки зачестяват. Instagram посочва, че ако някога трябва да се свърже с даден потребител относно сигурността на акаунта му, това няма да се случи чрез директно съобщение. Вместо това комуникация от компанията се намира в менюто за настройки на приложението, в раздела Emails from Instagram.  
За да сте напълно сигурни какво се е случило с Instagram акаунта ви, социалната мрежа препоръчва да преминете през Security Checkup. Това включва проверка на активността за влизане, преглед на информация за профила, потвърждаване на акаунтите, които споделят информация за вход и актуализиране на информация за контакт за възстановяване на акаунта, като телефонен номер или имейл. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Вижте защо Paco Rabanne вгради NFC в новия си парфюм 

Тагове: