Apple представиха своите слушалки AirPods Max, които изненадаха поради няколко причини:  


Първата от тях са спецификациите им: те разполагат с най-новия H1 чип, адаптивен еквалайзер, шумоизолирaщи са, доставят пространствена аудио с възможност за споделяне на звука, а зареждането им се осъществява чрез Lightning port. Разбира се, съвременните изисквания за здравина, гъвкавост и комфорт са спазени под формата на олекотена рамка, облечена в дишащ материал.  


Втората причина е, че за AirPods Max се говори повече от година, като до този момент Apple работеха в тясно партньорство с Beats by Dre. Няма как да не очакваме от потребителите да се запитат: с какво AirPods Max са по-добри? От Apple отговарят в типичния за тях стил, че слушалките разполагат с 40-милиметров динамичен драйвер, благодарение на който се постига богат и дълбок бас. Адаптивният еквалайзер позволява на AirPods Max да регулира звука в зависимост нивата на прилягането и уплътнението около главата. Именно благодарение на тази своя функция слушалките разпознават дали са поставени на главата на потребителя и ако не са - паузата се включва автоматично. Разбира се, не са пропуснати и интуитивното управление на звука по подобие на Apple Watch, както и възможността за активиране на Siri и разпореждане с телефонни обаждания.   


Най-голямо внимание, противно на очакванията, привлече не цената им от 549 щатски долара, а нещо по-необичайно - техният интелигентен калъф, който поставя слушалките в „свръхниско състояние на захранване”, което спомага батерията да бъде съхранена. Всичко това съответства идеално на философията на калифорнийската компания. Но потребителските асоциации за пореден път отведоха иновациите в съвсем друга посока. Не за първи път хай-тек устройствата биват сравнявани със съвсем тривиални неща, като AirPods Max и техният калъф ще останат в историята на дизайна, защото формата изключително много наподобява едновременно на... сутиен, маска за сън и дамска чантичка.  

Освен че количеството на меметата ескалира изключително бързо, коментарите за абсолютната непрактичност заваляха с почти същата сила. Една от общите характеристики на всички калъфи за слушалки е всъщност фактът, че практичността винаги бива поставяна на първо място и основната цел е самите слушалки да бъдат предпазени от повреждане и надраскване. За разлика от тях AirPods Max разполагат с по-скоро декоративно калъфче, което едва покрива половината от тях.   
Разбира се, все пак говорим за Apple, което автоматично означава, че маркетингът е на високо ниво. Въпреки своята непрактичност дизайнът ще е до такава степен разпознаваем, а това позволява позиционирането му в която и да било сфера или социална мрежа.  
Циниците не се стърпяха и предположиха, че следващите слушалки на Apple ще бъдат лишени от въпросния калъф, за да може той да се продава отделно по подобие на аксесоарите за iPhone 12, които до 2019 година бяха неразделна част от самото устройство.  


И докато ние се забавляваме, на няколко хиляди километра от нас по всяка вероятност копията на AirPods Max са вече на поточната линия. 
Оригиналните бройки можете да поръчате още днес, а доставките им стартират на 15 декември.   

Снимки: Apple

Виж още: Новите процесори на Apple могат да променят изцяло компютърния бизнес

Тагове: