През последните няколко седмици старши директори на Apple са се срещали с някои от най-успешните телевизионни и филмови продуценти на Холивуд, които да работят с технологичния гигант, съобщава The New York Post.

Изключително интересното тук е, че Apple явно търси „трансформиращо придобиване“, а не само сделка за закупуване на телевизионни предавания. На срещите, състояли се през миналата седмица, е бил и Еди Кю (Apple SVP), който се е видял с директори на Paramount Pictures и Sony TV, за преговаряне за по-голяма сделка.

Този ход на Apple не е случаен. Потребителите използват алтернативни услуги за стрийминг на филми, като Netflix, Amazon Prime и Google Play Movies. Миналата седмица, Джеф Безос от Amazon беше поканен на наградите на Академията за филмово изкуство, заради изключителното представяне на „Manchester by the Sea“. YouTube наскоро стартира своя телевизионна услуга, с която ще се опита да привлече неконвенционалните зрители.

Наистина е учудващо, че Apple смята да придобиве комапнии от ранга на Paramount и Sony, но тя често се споменава като потенциален партньор на Disney. Двете компании имат общ акционер – вдовицата на Стив Джобс, Лорийн Пауъл Джобс.

Apple е отказала коменар по случая.

 

Прочетете и това: Apple с нови съдебни искове срещу Qualcomm, но този път във Великобритания 

Тагове: