Apple все още води битка с филмовите студиа в Холивуд за точните цени на 4K филмите в електронния магазин iTunes Store, седмици преди премиерата на новия 4K Apple TV сет топ бокс в средата на месец септември, съобщи MacRumors, цитирайки източници на Wall Street Journal.

Преговорите се водят от доста време, но най-ожесточен спор между Apple и Холивуд има за цените на 4K видео съдържанието. Според запознати, Apple иска да таксува потребителите по 19.99 долара на филм, закупен от дигиталния магазин - същата цена, която иска и в момента за новите филми в HD качество. 

Представителите на филмовите студиа обаче натискат за по-високи цени - между 25 и 30 долара на 4K филм в iTunes. 

Твърди се, че Apple иска да приключи преговорите и да сключи сделки преди 12 септември - датата, на която се очаква да излязат новите 4K Apple TV, iPhone 8, Apple Watch Series 3 и iOS 11.

По-рано този месец стана ясно, че от Холивуд планират да предложат опция за дигитално наемане на филми малко след тяхната премиера. Спекулира се, че преговори се водят с всички партньори, включително Apple, филмите да се предлагат до 17 дни след премиерата на цена от 50 долара. Четири до шест седмици след излизането на лентата, цената щяла да падне на 30 долара. 

Тагове: