Колкото и да не ви се вярва, премиерата на наследника на MacBook Air може да бъде съвсем скоро. Новият „нискобюджетен“ модел ще бъде с доста по-тънки рамки в сравнение с предшественика си. Освен това ще разполага с Retina дисплей с висока резолюция, пишат от Bloomberg.

Apple много отдавна занемари серията Air и се фокусираха изцяло върху подобряването на MacBook Pro и 12-инчовия MacBook. Много хора смятаха, че компанията ще спре Air от производство, но изглежда по-ниската му цена го прави ценен за бизнеса на „ябълките“.

Говори се също, че от компанията от Купертино работят по сериозен ъпдейт на миниатюрния десктоп компютър Mac Mini, който също бе оставен на заден план в продължение на няколко години. От Bloomberg пишат, че новите опции за повече вътрешна памет и по-добър процесор ще оскъпят устройството. Целта на компанията обаче е да направи възможно най-добрия продукт за своите клиенти, а не най-евтиния.

Още през октомври Тим Кук съобщи, че „ябълките“ не са забравили за своя Mac Mini, въпреки че действията на компанията към момента сочат точно това. Той добави още, че възнамерява отново да превърне десктоп компютъра в неизменна част от серията с продукти на Apple.

Следващият месец компанията ще пусне три нови модела на iPhone, както и iPad Pro с нов дизайн и Face ID. Възможно е заедно с тях „ябълките“ да решат да ни покажат един от своите нови компютри. По-вероятно обаче Apple ще изчакат до октомври за премиерата на новите Mac Mini и MacBook Air.

Тагове: