Подмяната на счупен екран на iPhone не е толкова проста задача за сервизните техници, затова Apple е решила да опрости процеса, създавайки персонализирана машина за отремонтиране на счупени и разбити iPhone екрани. Тя е с размерите на микровълнова фурна и има механичен пръст, който многократно докосва екрана, за да провери неговата чувствителност.

Компанията ще достави 400 от тези машини до оторизирани търговци на дребно в 25 страни до края на годината. Те ще бъдат в състояние да направят заменят екран на счупен iPhone само за ден, без да се чака месец за изпращане на телефона до специален сервиз, в който има оторизирани служители.

Машините не просто ще сменят екраните, но и ще правят фина настройка на сензорите, които са свързани с него, за да се избегне опасността от „мъртви“ точки на екрана, неработещ четец на пръстови отпечатъци и други проблеми.

Apple казва, че е тествала тези машини през последните няколко години в някои оторизирани магазини в Лос Анджелис, Лондон и на няколко други места. Това е първото голямо разгръщане на технологията и Apple се надява да намали броя на хората, които чакат на опашка за ремонт.

Тагове: