Според доклад на анализаторите Рос Йънг и Джон Просър Apple най-вероятно ще забави премиерата на iPhone 12 заради проблем с доставката на 120 Hz екрани. Според тях има вероятност телефоните да излязат на пазара с поддръжка на 60 Hz, като екстрата с по-бързо опресняване да остане за следващата генерация смартфони.

Йънг споделя, че Apple имат сериозен проблем с доставката на 120 Hz дисплеи и интегрални схеми, които да ги управляват, като вероятно компанията няма да рискува да забави модела, а ще заложи на стандартните екрани.

Според Джон Просър в Apple тече вътрешен дебат относно проблема. Той споделя, че повечето потребители желаят екрани с бързо опресняване заради гладкото усещание при употреба, което кара Apple да се колебаят как да постъпят.

„Зад кулисите от Apple продължават да тестват iPhone 12 Pro Max, поддържащ ProMotion и 120 Hz”, споделя той пред Front Page Tech. „Телефонът работи стабилно, като включването на бързото опресняване става със специален бутон в главното меню.“

ProMotion е технология, позната от Ipad Pro, която позволява динамичното нагласяне на параметрите на екрана, базирано на показваното съдържание. Това позволява гладко скролване и подобрена реакция на устройството.

Въпреки всички тези разкрития все още не е ясно как точно ще подходи Apple.

Снимка: Jonas Daehnert

Виж още: Реплика на iPhone 12 потвърждава, че дизайнът ще е като на iPhone 4 (СНИМКИ)

Тагове: