Aston Martin ни изненада с един много впечатляващ автомобил, наречен Vulcan. Подобно на римския бог, от който е заимствано името, новата лимитирана серия суперавтомобил на британския автопроизводител бълва пламъци, и то буквално.

Това е най-екстремният дизайн от Aston Martin, откакто за първи път видяхме One-77, и само 24 бройки ще бъдат пуснати в продажба. Всяка от тях разполага със 7-литров V12 двигател, 800 конски сили и има „скромна“ цена от 1,5 милиона паунда.

Главният изпълнителен директор на Aston Martin д-р Анди Палмър описва Vulcan като "спортен автомобил за истински любители на спортните автомобили". Според него Vulcan "поставя изцяло нов стандарт в класа на ултрависоко луксозните суперавтомобили".

Ако джобът ви е достатъчно дълбок, за да закупите една от 24-те бройки на Astorn Martin Vulcan и искате да го изкарате на пътя, ще ви разочароваме, защото той е предназначен само за писта. Закупувайки Vulcan, гордите собственици ще преминат през безплатна програма за "интензивно обучение на пистови водачи". По същество това означава връщане назад към шофьорските курсове, но със супермощна „учебна“ кола. Инструкторите са от Aston Martin и един от тях се казва Дарън Търнър, който е печелил състезания като Льо Ман. Самите тренировъчни автомобили са Aston Martin V12 Vantage S, Vantage GT4 и One-77.

Vulcan има двуместен монокок и тяло, изработени от карбон. V12 двигателят е позициониран отпред и в средата. Има XTRAC шестстепенна секвенциална трансмисия, адаптирана от GTE състезателните коли на Aston Martin и магнезиев вал. Vulcan има 2.8-метрово междуосие като One-77, оборудван е с керамични състезателни спирачни дискове с размери 380 мм в диаметър отпред и 360 мм отзад.

Насладете се на страхотните снимки на Aston Martin Vulcan в нашата галерия и гледайте промо видеото му. Ще ви запознаем с още интересни автомобили от международно автомобилно изложение в Женева следващата седмица.

 

 

Прочетете още: Mercedes-Benz не се притеснява от автомобила на Apple