По време на Световния мобилен конгрес в Барселона ASUS анонсира освен новата линия ZenFone 5 и новия ZenFone MAX. Той отново залага на батерия, като в този случай тя ще е с капацитет 4000 mAh, с която се гарантира до 41 дни работа в Standby режим, 36 часа в режим на разговори и 23 часа нонстоп използване на Wi-Fi. Смартфонът ще бъде оборудван с 5.5 full-view IPS екран с резолюция 720х1440 пиксела и съотношение 18:9, който ще бъде заобиколен от много тънки рамки.

 

Освен това от Asus обявиха и нов лаптоп ASUS NovaGo, чиято платформа е базирана на Snapdragon 835 платформата, оптимизирана за компютри. Интересното при този ноутбук е, че той разполага с гигабитов LTE модем Snapdragon X16, осигуряващ скорости от 3 до 7 пъти по-бързи от обикновените мобилни мрежи, като има вграден слот за eSIM карта. В допълнение са вградени и модули за AC Wi-Fi и Bluetooth 5.

Животът на батерията е повече от обещаващ със своите 22 часа време за работа и над 30 дни в standby режим. Това е постижимо заради мобилната платформа, която е добре оптимизирана за разхода на батерия.

Тагове: