Asus определено показа нещо иновативно с новия модел на своя ZenBook S. Името на дизайна – ErgoLift - е изключително подходящо. Начинът, по който са направени пантите, позволява лаптопът да бъде повдигнат под 5.5-градусов ъгъл. Това не само помага за по-доброто охлаждане на машината, но е и удобно, когато човек го използва за по-дълго време, особено ако работата включва много писане.

За скромната си дебелина от 12.9 мм ZenBook S е доста мощен. Лаптопът може да се оборудва с до процесор Core i7 от U-серията или с i5. Машината тежи само килограм, което я прави по-лесна и удобна за носене.

Новият ZenBook S е с 13.3-инчов екран с 4K или 1080p резолюция. Тънките рамки пък позволяват съотношението между екран и тяло да е цели 85 процента (NanoEdge дисплей).

Устройството разполага с три USB-C порта, два от които са Thunderbolt 3, и ако се чудите – Asus все още се придържат към старите традиции и са сложили аудио жак в лаптопа.

Освен всичко това компанията е направила и доста яка реклама на устройството:

ZenBook S официално излиза на 11 юни, като ще можете да избирате между два цвята – тъмносиньо и червено. Затова пък стартовата цена е една – 1199 долара.

Тагове: