Възползвайки се от Beijing Motor Show, германският автомобилен гигант Audi най-накрая са показали изцяло новият модел Q5, числящ се към групата на компактните SUV.

Надявайки се да надвие основните конкуренти в този клас в лицето на BMW X3 и задаващото се Mercedes GLK, Audi Q5 е дълго 4,63 метра, широко е 1.88 метра и е само 1.65 високо, което прибавя и спортно излъчване на джипа, което се допълва и от 19-инчовите алуминиеви джанти. Като допълнение, купето на автомобила е най-дългото в този сегмент, което правя мястото за пасажерите просторно и комфортно. Благодарение на взаимствани от A4 и А5 идеи при конструкция на шасито, Audi ще могат да поставят в Q5 почти всички двигатели, които предлагат на масовия потребител, в това число и 8 цилиндров, 4.2 литров спортен двигател.

Audi Q5 ще се предлага основно с един бензинов 2.0 TFSI 211 коня и два дизелови, съответно 2.0TDI 170 коня и 3.0 TDI 240 коня. Екстри като камера за паркиране на зад, крюз контролно, следене на осевата линия, системи за следене на налягането на гумите, динамично окачване и тризонален климатик са само малка част от екстрите, които ще предлага новото отроче на немският концерн.

Тагове: