Отделът за разработки и технология в BMW Group е създал прототип на мултифункционален автомобилен ключ, който се дублира и като кредитна карта. Интелигентният ключ позволява на водача да запомни персоналните си предпочитания директно в него.

Новият ключ е концептуална разработка, която в бъдеще може да влезе в употреба. В него има чип, който позволява ключът да се използва и като кредитна карта за плащане на билети за наземен и въздушен транспорт и други услуги. Също така, ако автомобилът е снабден с технологията на BMW за постоянна връзка с интернет ConnectedDrive, ключът изпраща предпочитанията на собственика му и друга полезна информация директно към центровете на BMW.

Ако водачът носи ключа, информацията за персоналните му предпочитания може да се предава и на автомобилите BMW, които се предлагат под наем, така че когато собственикът на ключа се качи в кола под наем, настройките на седалките, огледалата и въобще на автомобила ще бъдат същите като в личния му автомобил. Идеята зад този мултифункционален ключ е, че той вече не е свързан с автомобила, а е свързан с водача.

Идеята да дадем възможност на ключа за колата да бъде едновременно и кредитна карта позволява да свържем автомобилната технология със стила на живот, казва професор Раймонд Фрайман от центъра на BMW, съобщи агенция Speed-Press.

Тагове: