BMW работи над вграждане на нови технологии за предни и задни светлини в колите си. Баварският автомобилен лидер ще използва OLED технологиите за външните светлини.

Макар OLED осветлението да е недостатъчно, за да осигури светлина за фаровете оптед, то „органичните“ панели могат да заместят конвенционалните LED светлини, които се използват в стоповете отзад, например. Те не консумират много енергия, генерират много малко топлина и са изключително тънки.

OLED дисплей технологията в момента не е достатъчно светла за спирачните светлини, така че автомобилният производител ще продължи да използва светодиоди за тези цели, но от BMW намекнаха, че най-вероятно ще използват тази технология вътре в своите автомобили. А когато OLED технологията се развие, тя ще намери приложение и отвън.

"BMW Organic Light може да се използва за създаване на приятни и стилни светлинни ефекти" казват от компанията. "Фактът, че те могат да бъдат оформени по много различни начини, означава, че органичните светодиоди предлагат на дизайнерите съвсем нови възможности за оформление."

В BMW имат и планове за използване на гъвкави дисплеи и създаване на триизмерни светодиоди със свободно определими форми. Фактът, че OLED екраните не изискват нито рефлектори, нито лещи проправя пътя за един цял нов набор от приложения, които не са осъществими в настоящия момент.

 

 

 

Представяме ви новото BMW Серия 4 Gran Coupe!