Изненада, не Samsung е първият гъвкав смартфон, дебютирал на пазара. Ако трябва да сме напълно откровени, FlexPai на Royole всъщност прилича много повече на таблет, който се огъва, но компанията го предлага под формата на смартфон. И да, „телефонът“ вече се предлага на китайска пазар срещу 1320 долара, допълват колегите от The Verge.

Именно на впечатленията на последната медия е базиран настоящият текст. И въпросните впечатления не са особено позитивни. По думите на колегите устройството е изключително сурово от хардуерна и софтуерна гледна точка, а зад него стои компания, създадена едва през 2013 година.

По отношение на детайлите FlexPai предлага 7.8-инчов AMOLED дисплей и използва за операционна система Android. Устройството предлага още слот за две SIM карти и когато бъде „затворено“, се опитва да предлага съдържание само в наблюдаваната от потребителя част на дисплея. Натъртваме на „опитва“, защото по думите на Влад Савов опитите в повечето случаи са неуспешни.

Резолюцията на дисплея е 1920х1400, а въпросната спада наполовина, когато дисплеят се огъне. По думите на колегата почти всеки път, когато се извърши огъващото действие, потребителят има чувството, че дисплеят ще поддаде и съответно ще се счупи.

Качеството на споменатия AMOLED дисплей също не е особено високо – като цветова обработка и контраст той наподобявал представител от ранното поколение на технологията.

С други думи FlexPai е обещаващ, но все още адски суров продукт, който търпи значително количество ъпдейти от всякакво естество, за да може да бъде наречен нещо различно от „очарователно ужасен“.

Пълното видео на колегите от The Verge следва: