OpenAI пусна безплатно приложение ChatGPT за iOS. Това е първото официално приложение за смартфон за вирусния езиков модел, което се присъединява към препълненото поле от мобилен софтуер за изкуствен интелект на трети страни, които се борят за вашето внимание - много от тях използват API GPT-3.5 и GPT-4, които захранват ChatGPT. Засега то е достъпно само в САЩ, но компанията твърди, че ще се разпространи в допълнителни държави "през следващите седмици". 


  
От гледна точка на функциите приложението на OpenAI изглежда и се държи като уеб-базираната версия на ChatGPT - с добавяне на гласово въвеждане чрез Whisper на OpenAI. То също така позволява превключване между стандартни и GPT-4 езикови модели за абонатите на ChatGPT Plus, както и история на разговорите (синхронизирана от десктопа, ако влезете със същия акаунт) и възможност за експортиране на данни и изтриване или преименуване на разговорите. Отсъстват обаче наскоро пуснатите от компанията приставки, включително уеб достъп в реално време. 
 
OpenAI предполага, че потребителите на Android няма да бъдат оставени на тъмно задълго, тъй като компанията обещава: "Вие сте следващите!". Освен това версията за App Store в момента е направена само за iPhone, така че потребителите на iPad трябва да се придържат към уебсайта.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Измами с ChatGPT проникват в App Store и Google Play