Въпреки че Pixel 7 и неговият чип Tensor G2 са налични само от месец, вече излизат слухове относно следващото поколение. Според нов доклад предстоящият Tensor G3 ще се придържа към същия модем като серията Pixel 7 и ще използва най-новите технологии за разработка на чипове на Samsung.

WinFuture съобщава, че следващото поколение смартфони на Google ще използват чипсет, който носи кодовото име Zuma.

Не е изненадващо, че чипът изглежда е разновидност на Exynos 2300, което означава, че следващият чип на Google, който вероятно ще се казва Tensor G3, отново ще бъде направен от Samsung. Не са известни подробности по отношение на промените на Google в следващото поколение Tensor, но според съобщенията Samsung все още работи активно върху Exynos 2300 въпреки очевидните планове да се откаже от чипсета в своята флагманска серия Galaxy S23, която вместо това ще разчита на чипове Qualcomm Snapdragon.

Същото кодово име Zuma беше съобщено по-рано от GalaxyClub и програмиста Куба Войчеховски, като последният твърди, че чипът може да бъде произведен по 3nm процес на Samsung. Tensor G2 е изграден по 5nm процес.

Друг интересен детайл от този доклад за Tensor G3 е модемът, който очевидно ще остане непроменен спрямо Tensor G2. Установено е, че Google изостава доста драматично с модема на своя оригинален чип Tensor в Pixel 6, но производителността на модема на Pixel 7 бе приета много по-добре.

Докладът също така споменава две устройства на Google, носещи кодовите имена Shiba и Husky. И двете устройства се споменават с 12 GB RAM с 2268×1080 дисплей на Shiba и 2822×1344 на Husky. Тези спецификации вероятно трябва да се приемат с недоверие. Изброените резолюции не са в съответствие с нито едно от предишните устройства на Google и всъщност биха били по-ниски, ако Husky трябва да бъде устройство от ниво Pro.

Снимка: Unsplash

Виж още: Крехкият Pixel 7 Pro едва оцеля при тест за издръжливост (ВИДЕО)