Citroen отново разрушава общоприетите правила, като представя в нишовата зона на MPV и малките компактни автомобили, една вълнуваща концепция.

Ползвайки оригиналния подпис на Пабло Пикасо, появил се за първи път в еднообемния модел Xsara Picasso през 1999 г., новият C3 Picasso на пръв поглед изглежда като леко разтеглен куб. Това не е случайно. Великият френски художник е основоположник на кубизма в изобразителното изкуство и последният модел на Citroen продължава създадената супер успешна семейна линия, покриваща почти целия диапазон от габарити.

Всъщност дори най-малък от тях, C3 Picasso спокойно може да се нарече магическа кутия. С комбинацията от кубични форми, смел стил, новаторска архитектура и впечатляваща технология, дизайнерите постигат изключително вътрешно пространство и невероятна функционалност от кола, чиято дължина е едва 4.08м. Само с тази си характеристика моделът извежда на ново равнище водещите характеристики на един мини-MPV модел: оптимална височина на седалките, неповторима видимост и универсална модулност.


Изтеглете цялата статия: тук

Тагове: