D-Link обяви пускането на пазара на DCS-9500T - камера за скрининг на температурата на големи групи от хора. Устройството представлява многофункционален комплект за скрининг за висока температура, който включва термографска камера с два обектива, калибратор за абсолютно черно тяло и софтуер за управление.

В съответствие с усилията в света, насочени към проследяване на разпространението на COVID-19, комплектът DCS-9500T съчетава технология за термично изображение с технология за изкуствен интелект с цел идентифициране на повишена температура на даден човек и автоматично уведомяване, ако подобно увеличение на температурата бъде регистрирано. Проектирана специално за наблюдение на големи, натоварени зони, като например училища, фабрики, офис сгради, летища и хотели, технологията предоставя бързо сканиране на повърхността на кожата на хора с цел откриване на повишена температура за 30 човека едновременно с точност по-голяма от 0.3 °C.

Устройството за скрининг на висока температура включва камера с висока точност с широкоъгълен термообектив, както и термодатчик неохлаждаем микроболометър IRFPA 400x300 с висока разделителна способност, което позволява получаването на термични изображения с голяма яснота и рязкост и прецизни резултати при идентифициране на хората с висока температура. Заедно с Full HD оптичния сензор за изображения камерата може да създава изключително точни кадри, в които в едно се наслагват термичното и оптичното изображение.

Виж още: MSI GP65 Leopard - мощен звяр в елегантна опаковка

DCS-9500T се характеризира с уникална технология, базирана на изкуствен интелект, която осигурява точност ±0.3 °C в реално време, както и интуитивна технология за разпознаване на лица, интегрирана в съвременния софтуер за управление.

Решението за скрининг за висока температура е ONVIF съвместимо, което го прави лесно за интегриране в съществуващите системи. В допълнение камерата поддържа захранване през етернет (PoE), поради което инсталирането ѝ в по-големи пространства като университети, летища и болници е силно улеснено.

Основните характеристики на камерата са:

• Едновременно измерване на температурата на до 30 човека в реално време в рамките на 30 милисекунди

• Термографска камера с два обектива с термодатчик с висока разделителна способност (400x300 пиксела) и Full HD (1920x1080 пиксела) CMOS сензор

• Точност при измерване на температурата ±0.3 °C

• Звукова сигнализация с 2 интерфейса за уведомяване

• Моментна снимка с отчитане на температурата

• Лицево разпознаване

• Уведомяване за непознати и познати хора (при предварително заредена база данни)

• Възможност за задаване на температурен диапазон

• Търсене по температура

• Софтуер за управление, който може да управлява до 32 камери