“Казват, че петната на козината на леопарда не се променят през целия му живот. Но ние не сме леопарди, а хора. Да се приспособяваме е нашата главна черта.” Тези думи на английския актьор Том Хидълстън са особено актуални в момент, когато човечеството е на прага на една нова реалност. Пандемията COVID-19 постави нови изисквания пред работодателите в световен мащаб, като голяма част от жителите на планетата са принудени да изпълняват служебните си задължения вкъщи.

Всеки има нужда от стабилна машина, която притежава добра производителност както в работата, така и в приятните мигове за отмора. Такъв е новият преносим звяр MSI GP65, титулуван с право Леопард. Компанията е ветеран в разработката на преносими устройства, като продуктите ѝ варират от бюджетни решения до шедьоври на инженерната мисъл. Съвсем отговорно мога да заявя, че този модел уверено се приближава към втората категория.

Още с разопаковането на тестовата бройка забелязах доста от любимите ми похвати в минималистичния индустриален дизайн – максимално изчистен алуминиев капак, декориран със стилно светещо лого; тънка, но елегантна рамка около дисплея; отвори за извеждане на горещия въздух с необичайна форма.

Разбира се, освен външния вид сърцевината на геймърската машина също е от голямо значение. Повечето компютърни специалисти споделят, че личната машина трябва да бъде окомплектована така, че да вдъхва доверие и да гарантира безпроблемна употреба във всеки момент. В това отношение MSI GP65 се справя не само отлично, но като цяло е и един от най-силно представящите се лаптопи в тази категория.

В гърдите на новия Леопард уверено тупка процесор от новата, 10-а серия на Intel. Шестядреният звяр i7 -10750H се представя чудесно както при обработката на текстове и таблици, така и при работа с тежки професионални програми. Лаптопът се държи на ниво както в най-новата версия на Call of Duty – Modern Warfare, така и в подреждането на изключително тежки сцени с много полигони в Unreal Engine 4.

Машината е стандартно екипирана с 16 GB DDR4 оперативна памет, като разполага с възможност за разширяването ѝ до 64 GB. За съхранение на данните са предвидени бърз NvME gen3 SSD с капацитет от 512 GB – напълно достатъчно пространство за съхранение на любимите ви програми, филми и снимки.

MSI GP65 e оборудван с RTX 2070 с 8 GB памет, която е една от най-стабилните мобилни графични карти. Тя предоставя достатъчно мощ, за да играете уверено Doom Eternal на максимални настройки със 140 FPS, Call Of Duty с 90 FPS, както и супер популярната Fortnite със 120 FPS. Също така по време на игра тя осигурява зашеметяващо осветление с помощта на иновативната технология Ray Tracing.

С радост мога да споделя, че инженерите на MSI са се погрижили добре и за охлаждането на лаптопа. То е базирано на революционната система Cooler Boost 5, като специално разработеното решение се базира на 7 топлинни тръби, които да отвеждат навън горещия въздух от процесора и видеокартата.

С MSI GP65 може да използвате разнообразна периферия, защото разполага с 3 USB 3.2 Gen 2 порта, един USB Type-C, Kensington Lock, Ethernet, HDMI 2.0, както и mini DisplayPort. Отстрани на елегантния корпус са разположени четец за SD карти, както и вход за микрофон и слушалки.

Тук е моментът да споделя, че особено впечатление прави специалната RGB подсветка на клавиатурата, позволяваща избор на индивидуален цвят за всеки отделен клавиш. Тя е разработена в колаборация с известната компания за периферия SteelSeries. Per-Key RBG технологията позволява демонстрирането чрез разнообразни цветове на статуси и съобщения, както и адекватна спектрална реакция на любимото ви музикално парче.

В G65 Leopard е имплементиран един от най-добрите FHD 15.6-инчови екрани, които съм виждал в мобилно устройство от този клас. Панелът е базиран на модерна IPS технология, която му позволява да реагира с внушителните 144 Hz и с лекота да достига до максимална яркост от 327 нита. Дисплеят не използва широчинно-импулсна модулация за управление, като липсата на трептене предпазва очите при продължителна работа.

Виж още: MSI Optix MAG271CR – 27-инчов красавец на разумна цена (РЕВЮ)

Лаптопът е предвидливо оборудван със специалната технология на MSI – Matrix Display, която позволява multitasking с до 2 външни монитора. Благодарение на нея потребителят може да разшири работния си десктоп на цели 3 екрана.

Хубавата музика е много важна предпоставка за приятна работа. Добрата вест е, че G65 Leopard разполага с пет пъти по-големи колони спрямо тези в конкурентните лаптопи. Благодарение на размера си те осигуряват доста качествен и силен звук. Като минус мога да отбележа, че ниските честоти бяха леко слаби за моя вкус.

Видеоконференциите са неразделна част от новата реалност главно заради социалната изолация. По време на работата ми с G65 установих, че разговорите са безпроблемни благодарение на вградената web камера с резолюция 720P и специалния чип, който се грижи за връзката с интернет. Той е разработен от компанията Killer и успява чудесно да управлява трафика, като почти напълно елиминира неприятния за мнозина лаг. Потребителят получава възможност за пълен контрол на настройките чрез софтуера Killer Control Center.

Благодарение на технологията за запазване на енергията на MSI може да използвате лаптопа цели 4 часа при усилено гледане на YouTube и сърфиране с няколко отворени прозореца в Chrome. Държа да отбележа, че това е доста добро представяне за геймърска машина.

Ако търсите достъпен и надежден помощник, спокойно препоръчваме серията на MSI - G65 Leopard. Тя е подходяща за всеки играч, разработчик или собственик на малък бизнес.

Цената на MSI G65 Leopard в България започва от 3599 лева.