Наскоро се появиха слухове, че моделите iPhone 15 Pro ще бъдат с основно променен дизайн. Съобщаваше се, че устройството ще разполага с полупроводникови бутони с допълнителни екстри като Taptic Engine и Action Button. По-късно стана ясно, че Apple е запазила твърдотелните бутони за моделите iPhone 16 Pro, тъй като предстоящите модели са били предвидени само за някои от промените. Ново изтичане на информация хвърля светлина върху дизайна на iPhone 15 Pro и какво да очакваме от него. iPhone 15 Pro ще се отличава само с няколко промени отвън, както предполагат изтеклите преди пускането на пазара калъфи

В интернет се появиха нови изображения на калъфи, които имат за цел да представят по-отблизо дизайна на предстоящия iPhone 15 Pro. Вижда се, че бутоните за увеличаване и намаляване на звука на устройството ще бъдат малко по-ниско, като същото важи и за бутона за захранване или страничния бутон. На изображенията, вградени по-долу, можете да видите, че iPhone 14 Pro се отличава с леко повдигнато разположение на бутоните.

Изтеклото изображение на калъфа подчертава и по-голям изрез в долната част за USB-C порт. По-рано беше съобщено, че цялата линия iPhone 15 ще съдържа USB-C порт вместо Lightning порт, за да се спазват законите на ЕС. Изрезът изглежда е малко по-голям от сегашните калъфи, тъй като USB-C портът е по-здрав от Lightning порта.

Върху бутоните за регулиране на звука можете да видите и нов бутон за действие. Той изглежда доста по-малък от този за изключване на звука и за това има основателна причина. Превключвателят за изключване на звука работи по механичен начин, който изисква повече пространство за маневриране. От друга страна, бутонът за действие не изисква такива движения. Подозираме обаче, че тази година Action бутонът ще бъде механичен, подобно на останалите бутони на iPhone 15 Pro. Това означава, че Apple ще възприеме твърдотелен подход към всички бутони през следващата година.

Друг източник сподели изображения на корпусите на iPhone 15 Pro Max, които показват подобни резултати. Изпъкналата част на камерата е сравнително по-голяма от тази на моделите iPhone 14 Pro, тъй като според слуховете Apple ще помести перископна леща. Като цяло вариациите в дизайна през тази година изглеждат незначителни. Въпреки това компанията може да въведе по-големи промени през следващата година, заедно с твърдотелното решение за бутоните за звука, захранването и действието. А вие бихте ли обмислили ъпгрейд тази година?

Снимка: OnLeaks

Виж още: Ето всичко, което Apple планира да пусне през следващите 12 месеца

 

Тагове: