В следващите няколко седмици Джеръми Кларксън се очаква да представи ново автомобилно шоу, съперник на Top Gear по Би Би Си 2, от което той беше изхвърлен по-рано тази година, след като удари един от продуцентите. За новото автомобилно шоу на Кларксън се борят три големи компании - Netflix (US), Amazon (US) и ITV (UK), съобщава The Guardion.

Към Кларксън най-вероятно ще се присъединят и двамата му бивши колеги и ководещи от Top Gear, Ричард Хамънд и Джеймс Мей. "Те са имали оферти и са близо до вземането на решение за това, което искат да направят", казва източник от индустрията.

Top Gear има фен база от 350 милиона зрители по целия свят и въпреки че новото шоу на Кларскън няма да е в състояние да използва това име, което е собственост на Би Би Си, тримата водещи са синоним на програмата на Би Би Си 2.

ITV е изтъквана като най-вероятния телевизионен оператор, който ще стане дом на новото автомобилно шоу на Кларскън и компания, но Netflix също има силна заявка, особено след като чухме слуха, че шоуто по Netflix може да се нарича House of Cars (очевидна препатка към House of Cards).

Netflix, която има повече от 60 милиона потребители по целия свят, повече от 2 милиона от тях в Обединеното кралство, са провели вътрешни дискусии относно рисковете от вземането на Кларксън. Netflix подписаха с екипа зад всепризнатите The Blue Planet, Planet Earth и Frozen Planet документални филми на Би Би Си за създаване на нова документална поредица Our Planet.

Проточилата се Top Gear сага взе нов обрат в петък, когато Кларксън, попитан за завръщане в BBC и Top Gear, заяви пред Sun: "Имах среща с BBC миналата седмица и те ме попитаха дали бих се върнал в Top Gear. Но това вече не е опция... твърде много неща се случиха. Светлината на прожекторите би била върху мен и шоуто ще свърши като кастрирано. Би било трудно да се направи нещо без външна намеса. Щеше да е невъзможно да се направи шоуто. Това няма да се случи."

Би Би Си са отказали да коментират пред The Guardian дали разговорите са се състояли. "Ние не сме предлагали [на Кларксън] друг договор за Top Gear", казват от Би Би Си. Между другото Би Би Си официално представиха новия водещ на Top Gear, английския радиоводещ Крис Еванс (на снимката по-долу).

 

s

 

Говорител на Amazon каза: "Като компания ние не коментираме спекулации или слухове." Говорител на ITV каза: "Не сме коментирали и не планираме да коментираме постоянните Top Gear спекулации." Netflix също са отказали коментар.

 

Прочетете още: Следващото поколение Tesla ще включва кросоувър 

Тагове: