Компанията DJI може би е най-известна със своята серия квадрокоптери Phantom, но тя прави и професионални дронове, работещи в комплект с камери. Най-новото попълнение в професионалнта линия е Matrice 600 (M600), хексaкоптер, който може да се настрои да лети автоматично, в зависимост от това какво носи. M600 струва 4599 щатски долара и може и да ви прилича на роднина на Matrice 100, но всъщност е наследник на съществуващата Spreading Wings професионална серия на DJI. 

DJI M600 идва с прахo- и влагoустойчиви елементи и самостоятелно охлаждащи се двигатели. Той идва и заедно с нов A3 контролер (мозъкът на дрона) и Lightbridge 2 свързаност. Lightbridge 2 осигурява по-високи честоти на кадрите и възможности за HD стрийминг на видео от разстояние до 5 километра.

M600 поддържа почти цялата линия на DJI камери и Zenmuse кардани, включително новия Ronin MX преносим стабилизатор за фотоапарати (с цена от 1599 долара). Това също така означава, че M600 може да носи широка гама от професионални камери, включително Red Epic.

Общото време за полет с максимална скорост е около 36 минути, но се очакват още по-ниски времена на полет, ако M600 носи по-големи камери.

Вижте и видео демонстрацията на новия професионален дрон на DJI:

 

 

Прочетете и това: OneWeb стартира масовото производство на малки сателити, разпръскващи интернет 

Тагове: