2021 може и да е изключително успешна за Disney, но в последните месеци един тъмен облак надвисна над компанията. Бурята се разрази това лято, когато Скарлет Йохансон обяви, че ще съди Disney за пропуснати ползи. Причината е едновременната премиера в кината и онлайн платформата Disney + на хита Black Widow, в чиято главна роля отново се превъплъти Йохнасон. Тогава стана ясно, че според клауза в договора хонорарът на актрисата се влияе и от получените приходи от продажби на билети, но не по този начин стоят нещата с приходите от стрийминг платформата. Потребителите на Disney + имаха възможност да гледат Black Widow срещу заплащане от 30 долара, като през първия уикенд филмът генерира приходи от около 80 милиона щатски долара. Иронично, но за същия период боксофис на Black Widow в кината донесе на компанията абсолютно същата сума. Въпреки че Disney все още оспорват достойнствата на иска на Йохансон, както и да бъде погледнато, се оказва, че Йохансон в действителност е щяла да получи още по-голямо заплащане, ако това не се беше случило.


Съсредоточавайки се във филмовите заглавия, а не в посещаването на съдилища, Disney съобщиха, че всички планирани заглавия до края на 2021 ще видят своята премиера само и единствено в киносалоните.
За да не звучи като признаване на грешката, Kareem Daniel, председателят на Disney media & entertainment distribution, съобщи на медиите: „След огромния прожекционен успех на нашите летни филми, който включваше пет от осемте най-добри заглавия на годината, ние сме развълнувани да актуализираме нашите планове за остатъка от 2021 г.“.

И така, какво да очакваме от Disney следващите три месеца:

15.10.2021 The Last Duel - историческата драма на Ридли Скот с участието на Джоди Комър, Мат Деймън, Бен Афлек, Адъм Драйвър и др.


22.10 Ron’s Gone Wrong - анимация за приятелството между Barney и неговия дигитален приятел Ron.


05.11 Eternals - един по-различен филм от вселената на Marvel, режисиран от Chloé Zhao, чийто филм Nomadland обра доста от "Оскарите" тази година. Актьорският състав пък въобще не е за подминаване, защото виждаме имената на Анджелина Джоли, Салма Хайек, Джема Чан, както и познатите ни от Game of Thrones Richard Madden и Kit Harington.

24.11 Encanto - анимационен мюзикъл

10.12 West Side Story - познатата история е с участието на Ansel Elgort (Baby Driver), Rachel Zegler и куп холивудски млади надежди, режисирани от не кой да е, а от самия Стивън Спилбърг. 

22.12 The King’s Man - третият от поредицата шпионски филми Kingsman под режисурата на Matthew Vaughn идва точно за Коледа, а в главните роли виждаме Ralph Fiennes, Harris Dickinson, Stanley Tucci, Rhys Ifans, Charles Dance, Tom Hollander и др.

Разбира се, пандемията все още може да окаже влияние върху тези дати, но може би за две години вече всички свикнахме с този тип промени.

Снимки: Disney

Виж още: Този 325-инчов ТВ от LG е точно толкова безумно скъп, колкото вероятно предполагате