Вземайки пример от политиката на Netflix, Disney+ излезе с официално съобщение относно впечатляващото представяне на своята най-нова ексклузивна продукция, като в същото време не предоставя никакви конкретни цифри за използваната методология. Независимо от начина, по който е достигнат този извод, The Falcon and the Winter Soldier изглежда е най-гледаната премиера по Disney+ в рамките на премиерния уикенд и най-гледаното заглавие изобщо за същия период в глобален мащаб.

Без изненада премиерите на WandaVision и The Mandalorian са другите най-гледани сериали според мистериозната система на Disney+ за оценяване на зрителския интерес. Така изглежда, че дори премиерата на версията на Зак Снайдер на Justice League по НВО Мах този уикенд не успя да накара всички да забравят за вселената на Marvel.

По традиция стрийминг платформите събират данни за това, какво и кога гледате, но внимават много, когато разкриват тази информация пред обществото. Статистически компании като Nielsen предоставят някакви анализи за това, което според тях е популярно, но като цяло зрителите са в неведение. Изглежда, че поне за момента Disney+ също няма намерение да изпадне в по-голяма конкретика.

Снимка: Disney

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца