Пазара на супер спортен автомобилите никога не се е целел в масовия потребител. Най-малкото, защото той не може да си позволи супер спортен автомобил. Въпреки това, супер коли се правят и ще продължат да се правят. Пресен пример за това са две нови "бегачки" от производителя Keating.

Производителя на супер спортни автомобили Keating е подготвил две коли, които се очаква да преборят Bugatti Veyron и SSC Ultimate Aero Twin Turbo на първите места при супер каровете. От горе на всичкото единия модел се очаква да се превърне в най-бързата кола в света. Състезателната TKR и уличната SKR са били показани в Обединеното Кралство. Двете коли използват карбонови купета с максимално аеродинамична форма, като ще бъдат задвижвани от 6.0 или 7.0 V8 GM мотори. Двата двигателя ще разполагат съответно между 404 и 656 конски сили. Те ще се задвижват посредством заедно предаване с пет-степенна скоростна кутия от Porshe.

Другото интересно е, че веднага след представянето на двата супер автомобила е станало ясно, че почти сигурно ще се появи още един двигател, който ще разполага с два турбокомпресора и ще притежава умопомрачителните 1.500 конски сили, което я прави с близо 500 коня по-мощна. Така тя ще може да достига скорост от 432 километра в час.

Тагове: