На предстоящото изложение Atlantis The Palm в Дубай, което е предназначено  за нови технологии и продукция на развлекателна тематика, ще бъде  представен най-скъпият в света кемпер, носещ името eleMMent Palazzo. Подвижният дом дворец обединява в себе си разработките на австрийско-италианския дизайн и германските технологии.


Австрийската компания, предлагаща най-скъпата в света кола каравана (с тегло 20 тона) ще продава своето произведение на цена 1.9 милиона английски лири. С обща квадратура от 40 кв.м, тук цената за 1 кв.м е значително по-голяма от тази на апартамент в престижните части на Лондон. 12-метровият „дворец на колела" е създаден на базата на шасито DAF XF 105. В салона с площ 20 кв.м може да се отдадете на отдих, използвайки бара и масажните кресла, мобилния интернет, 40-инчовия телевизор и спътниковата телевизия, като в същото време трябва да се отбележи, че подът е с отопление.
Спалнята обединява санитарен възел, стая с вана и кухня със скъпа мебелировка от ценни видове дърво и кресла от естествена кожа.

Оригиналният дизайн на мобилната вила е с обтекаеми форми и в сравнение с моделите с аналогично тегло и дизайн дава 20% съкращение от разхода на гориво. Икономичният двигател е с мощност 510 конски сили и позволява развиване на максимална скорост от 155 км/ч. 

Тагове: