На фона на лавината от продуктови анонси, която ни помете през октомври, нямаше как производител от ранга на Lenovo да не се включи в купона - макар и задочно. Днес брандът обяви събитие за 1 ноември 2018 г., на което по всяка вероятност ще представи наследника на смартфона Lenovo Z5. За Lenovo Z5 Pro вече знаем доста, тъй като компанията му направи нещо като "предпремиера" на пресконференция в Китай още през септември.

Lenovo Z5 Pro действително е любопитен с плъзгащия се екран, позволяващ ви да покажете или скриете предната му камера. Благодарение на тънките рамки около дисплея се постига над 90% използваема екранна площ, а самото устройство изглежда много елегантно. На предпремиерата видяхме и модерен скенер за пръстови отпечатъци, вграден в екрана.

Наличният материал не показва смартфона в гръб, но предишни слухове твърдят, че той разполага с двойна основна камера и работи с Android 8.1 Oreo с интерфейса ZUI. Що се отнася до хардуера, по всяка вероятност чипсетът ще е някой от върховите модели на Qualcomm като Snapdragon 845 или 770, а китайските производители са традиционно щедри на RAM памет. Така че очакваме минимум 4 GB RAM, а защо не и 6 GB или повече?

Ще научим това и всичко останало, което Lenovo реши да ни сподели за смартфона, още на 1 ноември, само след седмица.

Тагове: