Електромобили са хубаво нещо. Хем опазват околната среда, хем не са шумни, хем може да се каже, че "разхода" им е по-малко. Да, обаче тъй като технологията е нова, тя все още е много скъпа и закупуването на електромобил се обезсмисля, тъй като за същите пари човек може да си купи висок клас лимузина с всички екстри от "огромен" двигател. Тhink City е на път да промени това.

Колата може да се каже една от най-евтините на батерии. Тя е двуместна, може да се придвижва с максимална скорост от близо 100 километра в час и се захранва от батерии, които са могат да се рециклират до 95 процента и струва 25,000 долара . Тя може да изминава около 170 километра с едно зареждане, но тъй като Think City е предназначена основно за градско каране, няма да се налага да я зареждате толкова много. В началото моделът ще се произвежда и продава само в границите на Северна Америка, но се очаква, че до края на 2009 година може да се появи и по света.

Think City е предвестник на задаващата се нова тенденция в автомобилостроенето и ако спортен електромобил не е особено привлекателен предвид цената си, то тази кола със сигурност прави крачка към популяризиране на идеята.

Тагове: